DJ Paul Elstak zat diep in de schulden: ‘Heb mijn dochters verwaarloosd’

DJ Paul Elstak zat diep in de schulden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tijdens zijn succes met hits als ‘Rainbow in the Sky’ stond de DJ voor uitverkochte zalen en stroomde het geld binnen. Maar omdat hij al dat geld zo weer uitgaf én een jaar lang geen btw betaalde, belandde hij diep in de schulden. En dat is nog niet alles: de DJ heeft voor lange tijd zijn dochters verwaarloosd, iets waar hij nog altijd spijt van heeft.

Paul Elstak veroverde in de jaren negentig de wereld met zijn happy hardcore-hits, maar zijn succes kende ook een keerzijde. Vandaag is zijn biografie verschenen, waarin hij openlijk over de zwartste bladzijden uit zijn leven vertelt.

Schulden

Paul verdiende door zijn succesvolle carrière bakken met geld, maar gaf dat vervolgens als water uit. Op een gegeven moment zat hij financieel aan de grond. ,,Opeens bleek dat ik een jaar lang ten onrechte geen btw had betaald”, vertelt hij in zijn biografie. ,,Geen idee waarom. Ik moest in één keer een heel jaar aan btw terugbetalen. Met daar bovenop nog eens een boete van 100 procent.”

Het gigantische bedrag kon Paul niet zomaar ophoesten. ,,Om de schuld af te lossen moesten we ons huis verkopen. Met de restwaarde daarvan betaalden we een groot gedeelte van de schuld af”, aldus Paul.

‘Dochters verwaarloosd’

Ook zijn huwelijk liep op de klippen. Met zijn ex-vrouw Diana kreeg Paul twee dochters: Melanie en Savannah. Maar doordat hij een affaire kreeg met één van zijn danseressen, gingen Diana en hij uiteindelijk uit elkaar. Zijn leven bestond uit optredens en uitgaan, waardoor hij naar eigen zeggen zijn dochters verwaarloosde. ,,Dan ging ik weer stappen en bleef ik soms een paar dagen weg. Had ik een vriendinnetje en bleef ik daar. Dan vroegen mijn kinderen, die toen een jaar of 15 en 20 waren: ‘Kom je nog eens thuis?’ Dat was heel erg.”

Daarna hadden Paul en zijn dochters ander halfjaar lang geen contact met elkaar. Gelukkig is de band inmiddels minder bekoeld; zijn dochters hielpen zelfs mee aan het boek.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck