DJ’s willen niets te maken hebben met Songfestival

Door: Lola van Leeuwen
26-10-2019

Nederland staat bekend om hun talent voor de beste DJ’s. Velen zijn dan ook verbaasd waarom er nooit een van de top-DJ’s als songfestival kandidaat wordt gekozen. De organisatie staat te popelen om dit idee, maar het zijn de disckjockeys zelf die hier helemaal niets van moeten weten…

‘Nee’

,,Natuurlijk ben ik wel weer benaderd en er zijn wel gesprekken en dingen. Maar nee, ik weet niet of ik daar als artiest iets aan toe kan voegen” vertelt Armin van Buuren, die al vijf keer tot beste DJ ter wereld is bekroond, aan Qmusic. Zelfs niet nu het evenement plaatsvindt in zijn eigen land.

Muzikaal niet interessant

Voor Armin heeft Martin Garrix ook al eerder laten weten absoluut geen interesse te hebben in een liedjesfestijn zoals het Songfestival. ,,Dat gaat niet werken, nee” was onlangs zijn antwoord tegen Het Parool. ,,Ik vind het leuk dat het evenement, net als voetbal, het hele land samenbrengt maar muzikaal is het voor mij niet interessant. Misschien kunnen ze beter een lied waaraan ik heb meegeschreven gebruiken. Als ik Nederland daarmee kan helpen, prima” aldus Garrix.

Ongemakkelijk

Ook al begrijpt Van Buuren wel dat ze de Nederlandse DJ’s hierbij willen betrekken, maar de 43-jarige is ervan overtuigd dat het niet gaat werken. ,,Wat moet ik daar gaan doen? Achter een draaitafel met mijn handen in de lucht? Dat voelt ongemakkelijk. Er zijn super veel artiesten in Nederland die dat prachtig kunnen dragen. Nee, het gaat niet gebeuren.” Het is overduidelijk dat de diskjockey met geen mogelijkheid overgehaald kan worden.

Cornald Maas laat via Twitter blijken dat hij teleurgesteld is in deze artiesten: ,,Voor degenen die al jaren roepen dat Nederland nu eindelijk eens een deejay moet sturen: de (meeste) vaderlandse dj’s staan bepaald niet te trappelen…”

Meer DenD