Dochter (18) bewindsman Blokhuis overlijdt plotseling; politiek Den Haag geschokt

staatssecretaris Blokhuis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het noodlot heeft toegeslagen bij het gezin van staatssecretaris Paul Blokhuis. De 18-jarige dochter van de politicus en zijn vrouw Ida is plotseling overleden. Julia, die vorige week met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis, is waarschijnlijk overleden aan een auto-immuunziekte.

Het verdriet van de familie Blokhuis is immens. De politicus is lid van de ChristenUnie en hij is de jongere broer van muziekkenner Leo Blokhuis.

Ook in Den Haag is geschokt en vol ongeloof gereageerd op het overlijden van Blokhuis’ dochter Julia

ChristenUnie-leider Segers: ,,Zondagavond belde Paul me en vertelde hij dat ze die avond afscheid hadden moeten nemen van hun – zoals Paul haar omschreef – ontzettend lieve en sociale meid. Het overlijden van Julia is niet te bevatten. Als vrienden, collega’s en partijgenoten huilen en bidden we met Paul, Ida en de kinderen mee, in het geloof dat Immanuel er ook nu bij is en dat Julia thuis is bij haar Heer.”

Minister Hugo de Jonge, de politieke ‘baas’ van Blokhuis op Volksgezondheid: „Om heel erg stil van te worden. We wensen en bidden Paul Blokhuis en zijn gezin alle kracht toe om dit verlies te dragen.”

Vorige week was Blokhuis, die voor zijn staatssecretariaat wethouder was in Apeldoorn, nog te gast bij Andries Knevel. Daar vertelde hij openhartig en vol passie over zijn jeugd, zijn diepe geloof in God en zijn intenties in de politiek. De ChristenUnie-bewindsman was vast van plan om het verschil te maken op het gebied van preventie en de geestelijke gezondheidszorg.

Muziekkenner Leo Blokhuis is de oom van de overleden dochter van de bewindsman Blokhuis.

 

 

 

Tags

DEN HAAGKABINETLEO BLOKHUISOVERLIJDENPAUL BLOKHUISPOLITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck