Dochter Johan Derksen haalt flink uit naar Frank de Boer

Dochter Johan Derksen haalt uit naar Frank de Boer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De dochter van Johan Derksen, Marieke Derksen, heeft flink uitgehaald naar bondscoach Frank de Boer. Ze vindt dat de bondscoach een statement moet maken in Boedapest.

‘Kampioen lulkoek’

Ze is kwaad omdat Frank de Boer nog niet heeft willen toezeggen tijdens de wedstrijd van Oranje in Boedapest een statement te maken tegen de anti-homowet. De wet werd vorige week in Hongarije aangenomen.

,,Whoop whoop, achtste finale, op naar Budapest! Nu even laten zien waar Nederland voor staat… Oh wacht, was ik vergeten. Voetbal is in Holland enkel politiek als het handig uitkomt. Nou ja, in ieder geval Europees kampioen lulkoek statements. Is ook wat waard.”

Regenboogband

De aanvoerder van het Duitse elftal, Neuer, maakte een statement door tijdens een EK-wedstrijd met een regenboogband op het veld te verschijnen. En nu gaan er steeds meer stemmen op om het Nederlands elftal te laten voetballen met dezelfde band om. Dit om ‘regenboogmensen’ in Hongarije een hart onder de riem te steken. Marieke Derksen lijkt zich hier ook mee aan te sluiten.

‘Echt onacceptabel’

De wet, die ‘propaganda voor homoseksualiteit’ verbiedt, werd vorige week in Hongarije aangenomen. Door de nieuwe wet zijn boeken en films met een homoseksueel personage of reclames waarin homo’s of transgenders worden getoond vanaf nu verboden.

Rutte noemt de Hongaarse wet ‘verschrikkelijk’ en ‘echt onacceptabel’. ,,Als Europa, naast een markt- en munteenheid ook een waarde-gemeenschap is, en dat vinden we allemaal, dan kan het niet waar zijn dat in de Europese Unie een land zoiets achterlijks uithaalt als de Hongaren nu doen”, aldus Rutte tegen de NOS.

Tags

EK 2021EK VoetbalFrank de BoerJohan DerksenMarieke derksenVoetbal inside

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie