Dochter Karin Bloemen dagelijks lastiggevallen: ‘Klemgereden door jongens’

Dochter Karin Bloemen lastiggevallen door straattuig
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Haar moeilijke jeugd waarin ze seksueel werd misbruikt door haar stiefvader zal Karin Bloemen altijd bij blijven. Ze heeft er alles aan gedaan om haar eigen dochters een fijne jeugd te geven. Toch heeft Karin wel zorgen over haar meiden: zo wordt haar 23-jarige dochter Eliane dagelijks lastiggevallen op straat. ,,Ze werd klemgereden door jongens op een scooter.”

Dat Karin vroeger misbruikt is heeft ze inmiddels een plaats kunnen geven, maar het houdt haar de laatste tijd weer bezig vanwege de media-aandacht voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Karin vindt het dan ook belangrijk dat mensen gewaarschuwd worden.

‘Voed je zonen op’

,,Een monster herken je niet. Het is je oom, je buurman, je leraar, die huisvriend”, vertelt ze in gesprek met Nouveau. Volgens haar is het hoog tijd voor verandering. ,,Niet: moeders let op je dochters. Maar: voed je zonen op.”

Klemgereden

Karin is moeder van de 25-jarige Iona en de 23-jarige Eliane, die ze samen met Marnix Busstra kreeg. Karin en Marnix trouwden in 1994 en zijn nog altijd dol op elkaar en uiteraard op hun twee dochters. Toch hebben ze ook zorgen om de meiden. ,,Onze jongste dochter is nogal knap en elke dag wordt ze lastiggevallen, terwijl ze gewoon in spijkerbroek, met hoodie en gympies loopt. Door bouwvakkers op straat, mannen van veertig in de supermarkt, jongens op een scooter die haar klemrijden”, vertelt Karin.

Niet normaal

Dat gedrag is absoluut niet normaal, aldus Karin. Ze vindt dan ook dat er meer moet worden gedaan om dit gedrag te voorkomen en te corrigeren. Hoewel het overschrijdende gedrag haar kwaad maakt, is ze de hoop op verandering nog niet verloren. ,,Ik geloof namelijk toch nog dat de mens goed is.”

Tags

KARIN BLOEMEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck