Dochter Saar Koningsberger gereanimeerd

Door: Sinem Toprak
17-10-2018

Saar Koningsberger en haar vriend Martijn Werk hebben in maart een dochtertje gekregen. Het stel was dolgelukkig toen Saar zwanger raakte, maar niet voor lang. Na de bevalling veranderde hun leven in een nachtmerrie.

Jarenlang hebben Saar en Martijn van alles geprobeerd, na twee jaar intensieve hormoontherapieën te nemen is het hun eindelijk gelukt. Saar raakte in verwachting en alles ging zoals ze wilde. Totdat haar vliezen braken. ,,Na zes uur puffen, bleek dat de hartslag van mijn kindje een beetje gek deed. Toen werd ik een medisch geval’’, vertelt Saar aan Flair.

Vreselijk

De bevalling verliep vreselijk. De baby lag verkeerd, daarnaast had ze ook nog de navelstreng om haar nek. Het hartje van de baby ging omhoog en omlaag. ,,Op een gegeven moment stond er zes man om mijn bed te roepen dat de baby er nu uit moest’’, vertelt Saar.  Uiteindelijk is het haar gelukt, maar voor ze kon genieten van haar baby werd Scottie al direct weggehaald, ze moest gereanimeerd worden en haar longen werden doorgespoten.

Niet in orde

Volgens de artsen was eindelijk alles in orde met hun Scottie, maar ze moesten nog wel twee dagen in het ziekenhuis blijven, want met Saar ging het niet goed. Zij had last van incontinentie en bleef maar bloeden na de bevalling. Na een onderzoek bleek dat een stuk van de placenta was achtergebleven in haar lichaam. De artsen durfde geen risico te nemen dus is de placenta niet volledig verwijderd tijdens de operatie.

Tweede kindje

Na alle ellende zou je denken dat Saar het bij één kind zou houden maar al snel wisten ze dat ze nog een kindje willen. Saar heeft een eigen nagelsalon geopend en is ook weer in voor nieuwe acteerklusjes.

 

 

Meer DenD