Dochter van acteur Robin Williams vindt gebruik AI verontrustend

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Zelda Williams, de dochter van de in 2014 overleden acteur Robin Williams, maakt zich zorgen over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). De Amerikaanse actrice sprak zich in een bericht op Instagram uit tegen de technologie, die soms gebruikt wordt om stemmen na te bootsen.

“Ik heb al jaren gezien hoe veel mensen deze modellen willen trainen om acteurs na te doen die daarvoor geen toestemming kunnen geven, zoals papa”, schrijft Williams in haar Instagram Stories. “Mensen hebben AI al gebruikt om zijn ‘stem’ te laten zeggen wat ze maar willen. Hoewel ik het persoonlijk verontrustend vind, gaan de gevolgen veel verder”. De actrice noemde de namaaksels “op hun best een armzalig facsimile”, maar in de slechtste gevallen trok ze een vergelijking met het monster van Frankenstein.

Zowel de Amerikaanse schrijversvakbond WGA en acteurs verbonden aan vakbond SAG-AFTRA gingen dit jaar in staking. Ze eisten onder meer betere regels voor het gebruik van AI bij het maken van producties. De staking van WGA is inmiddels voorbij, SAG-AFTRA onderhandelt deze week verder met de filmstudio’s.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck