Dochter Will Smith reageert op bitch clap

Door: Nikola van Krieken
06-08-2022

Willow Smith heeft voor het eerst gereageerd op de klap die haar vader Will Smith aan Chris Rock uitdeelde tijdens de uitreiking van de Oscars. In een interview met Billboard zegt Willow dat de uitval van haar vader haar “niet zoveel deed als haar eigen, innerlijke demonen”.

Smith stormde tijdens de Oscars in maart het podium op toen comedian en presenator Chris Rock een grap maakte over het kale hoofd van zijn vrouw Jada Pinkett Smith. Zij lijdt aan de haarziekte alopecia en is daardoor kaal. Terwijl Rock ongemakkelijk stond te lachen om zijn eigen grap op het podium, kreeg hij van Smith een platte hand in zijn gezicht. Hij bood de dag na het incident al zijn excuses aan. Smith is de komende tien jaar niet welkom bij de Oscars vanwege de klap. Rock heeft inmiddels ook zijn excuses aangeboden voor zijn rol bij het incident.

“Ik zie mijn hele familie als mens”

Zijn dochter, die net als haar vader ook artiest is, heeft voor het eerst laten weten wat zij van de situatie vindt: “Ik zie mijn hele familie als mens. Ik hou van ze en accepteer hun menselijkheid. Vanwege de positie waar wij ons in bevinden, wordt onze menselijkheid soms niet geaccepteerd en wordt er van ons verwacht dat we handelen op een manier die niet altijd gezond is voor een mens”, aldus Willow. 

Meer DenD