Docu over gouden comeback VS op Olympische Spelen 2008 op Netflix

Door: DitjesDatjes
19-08-2022

Basketballers LeBron James en Dwyane Wade hebben als uitvoerend producent samengewerkt aan de nieuwe Netflix-documentarie The Redeem Team. De film gaat over het Amerikaanse basketbalteam dat op de Olympische Spelen van 2008 in Peking goud won bij de mannen, na een teleurstellende voorgaande editie.

Tijdens de Spelen van 2004 in Athene stelde het Amerikaanse team teleur door slechts brons te pakken, ondanks een team vol NBA-sterren als Wade, James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony en Tim Duncan. Vier jaar later in China moest er dus revanche worden genomen door het land dat op de Olympische Spelen sinds 1992 driemaal achtereenvolgend goud had gepakt bij het basketbal.

“In 2008 speelde ik met mijn helden, all stars, vrienden en toekomstige teamgenoten samen”, zegt Wade in een verklaring. “Naast winnen en de wereld laten zien dat we nog steeds de meest dominante ploeg waren, was onze andere grote uitdaging dat we het beeld dat iedereen over de NBA en Amerikaans basketbal had, moesten veranderen.”

The Redeem Team is geregisseerd door Jon Weinbach, die ook de serie The Last Dance over topbasketballer Michael Jordan regisseerde. Het is met deze film voor het eerst dat het Internationaal Olympisch Comité samenwerkt met Netflix. De docu is vanaf 7 oktober wereldwijd op de streamingdienst te zien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD