Doet Marieke Elsinga stiekem mee aan ‘Wie is de Mol?’

Marieke Elsinga terug bij Q-Music
Door: Nikola van Krieken
25-05-2022

Radiomaker Marieke Elsinga is vanaf komende maandag weer naast Mattie Valk te horen op Qmusic. De 35-jarige presentatrice hing tijdens de show aan de lijn om haar terugkeer aan te kondigen: “Ik heb weer zin om rondjes te draaien.”

Marieke kondigde in april aan even gas terug te nemen vanwege haar veeleisende werkschema. Naast haar ochtendshow op Qmusic doet ze ook een aantal tv-klussen, en de combinatie van beide werd haar te veel. Daarom besloot ze even wat rustiger aan te doen om naar eigen zeggen ‘het plezier in haar werk te behouden’.

“Ik krijg heel vaak de vraag: hoe hou je dat vol, radio én televisie? Mijn antwoord is dan altijd: ik vind het gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom ga ik de komende tijd even geen radio maken”, aldus Elsinga destijds.

Wie is de Mol

Iets meer dan een maand later heeft de presentatrice haar werkzaamheden weer opgepakt. Ondanks haar eigen verklaring, denkt Yvonne Coldeweijer dat Marieke in de tussentijd wellicht mee heeft gedaan aan het programma ‘Wie is de Mol?’.

“Heeft Marieke niet gewoon meegedaan met Wie is de Mol ofzo?” plaatst ze op Instagram. Yvonne heeft in 2017 zelf ook meegedaan aan het programma. “Toen ik kandidaat was waren we ook vijf weken weg en waren de opnames ook in mei… Je moet je dan die gehele periode verstoppen, ook al lig je er eerder uit. Anders kunnen fanatieke mensen gaan terugrekenen hoe lang je in het programma zat. Geen idee hè, ik roep alleen dat het zou kunnen!”, aldus Coldeweijer. 

Of Elsinga daadwerkelijk heeft meegedaan aan Wie is de Mol zullen we pas weten als het nieuwe seizoen in het nieuwe jaar zal beginnen. Tot die tijd kunnen we zonder verdenkingen van Elsinga genieten bij Qmusic, RTL Boulevard en andere programma’s.

Meer DenD