Dolly Bellefleur eregast op Gay Pride-boot

AMSTERDAM – Dolly Bellefleur vaart tijdens de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam als eregast mee op de boot van het ministerie van Onderwijs. Dat werd zondag duidelijk toen de line-up bekend werd gemaakt van het evenement dat dit jaar op 3 augustus wordt gehouden.

Tachtig boten varen er dit jaar mee. Onder de deelnemers zijn verschillende bijzondere boten. Zo staan politici van vijf politieke partijen (VVD, CDA, D66, PvdA en SP) voor het eerst samen op één boot. Het CDA deed nog niet eerder mee. Ook is er een boot met vertegenwoordigers van maar liefst zeventien sportbonden.

Verder varen er boten mee van onder meer Drag Queens United, COC Nederland, Netflix en Defensie. Ook een Iraanse boot en een voetbalboot voegen zich in de varende optocht.

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Het evenement, waarvan de botenparade wordt gezien als hoogtepunt, vindt plaats van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus.

 

BuzzE