Dolly Parton investeerde royalty’s hit Whitney in zwarte buurt

Door: DitjesDatjes
01-08-2021

Dolly Parton heeft nooit onder stoelen of banken gestoken hoe mooi ze Whitney Houstons versie van I Will Always Love You vond. Maar de zangeres verdiende ook een royaal zakcentje aan die uitvoering van haar nummer.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In een interview in talkshow Watch What Happens Live vertelde Parton dat ze dat geld heeft geïnvesteerd in een zwarte wijk in haar thuishaven Nashville. “Ik heb een kantoorpand gekocht in wat toen een zwart deel van de stad was, het was in een buurt die niet al te populair was. Maar ik dacht: dit is de perfecte plek voor mij, aangezien ik er door Whitney zat.”

Ze vervolgde: “Ik vond het geweldig om me daar te vestigen tussen haar mensen, die ook mijn mensen zijn. En ik vind het nog steeds mooi dat ik dat geld in dat complex heb gestoken. Ik zie het nog altijd als iets dat Whitney opgebouwd heeft.”

Parton schreef I Will Always Love You in 1973 en nam het jaar erop zelf een countryversie van het nummer op. Alhoewel de zangeres goed scoorde met het liedje, werd I Will Always Love You pas echt een monsterhit toen Whitney Houston het opnam voor de soundtrack van The Bodyguard uit 1992. Als de schrijfster van het nummer verdiende Parton volgens Forbes zo’n tien miljoen dollar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD