Domien hoopt dat Top 40 Awards veel groter worden

Door: DitjesDatjes
10-01-2020

Als het aan de nieuwbakken “Mister Top 40′ Domien Verschuuren en zijn collega’s bij Qmusic ligt, worden de Top 40 Awards na dit jaar alleen maar groter. De radiozender, die de hitlijst vorig jaar overnam van concurrent Radio 538, wil er een show van TMF Awards-achtige proporties van maken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dit is het begin van iets heel moois, hopen wij”, zei Domien vrijdag op de rode loper van de awardshow tegen het ANP. “Ik denk wel dat het een gemis is dat we in Nederland niet meer iets hebben zoals de TMF Awards. Volgens mij is er wel ruimte voor een nieuwe awardshow.”

Domien, sinds ruim een jaar de presentator van de populairste hitlijst van het land, vindt wel dat er behoefte voor zo’n show moet zijn. En die is er ook, denkt hij. “Kijk het moet geen feestje worden dat wij alleen maar leuk vinden. Ik heb de afgelopen week gemerkt dat er een hele hoop luisteraars bij wilden zijn. Dus ik denk dat we nog wel groter kunnen.”

Ambitie

De Top 40 Awards werden voor het eerst groots uitgereikt. Dat gebeurde in het pand waar Qmusic in Amsterdam huist. Eerder gaf Dave Minneboo, programmadirecteur bij Qmusic, al aan dat de zender de ambitie heeft de Top 40 Awards de komende jaren uit te laten groeien tot “een jaarlijks terugkerend spektakel”.

De TMF Awards werden tussen 1996 en 2011 15 keer uitgereikt. De ceremonies waren tijdens de hoogtijdagen een van de grootste muziekevenementen van het land met spectaculaire shows met optredens van vele internationale artiesten als Destiny’s Child, Janet Jackson, Kylie Minogue en Robbie Williams.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD