‘Donald Trump liet zijn toelatingstest door vriendje maken’

Donald Trump
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met een pen die de scherpte heeft van een scheermes en in azijn is gedoopt, schrijft Mary Trump het laatste restje imago van haar oom Donald aan gort. De ondertitel van het boek ‘Hoe mijn familie de meest gevaarlijke man ter wereld creëerde’ laat het nichtje van de president geen spaan heel van de machtigste man ter wereld.

Trump, die zich momenteel toch al geen raad weet met de coronacrisis zo vlak voor de presidentsverkiezingen in november en in paniek schijnt te zijn over zijn herverkiezing, ziet dat de media smult van het boekje dat zijn nichtje Mary opendoet

‘Een kind in het lichaam van een volwassene’, zo wordt Amerika’s eerste burger omschreven. Bedriegen (en liegen) zou een way of life zijn van Trump. Er is echter een excuus voor dit gedrag, want het is hem met de paplepel ingegoten, volgens Mary Trump.

De vader van Donald, Fred Trump, wordt door Mary Trump verantwoordelijk gehouden voor het karakter van zijn zoon. De schrijfster, klinisch psycholoog van professie, noemt Trump sr. een ‘sociopaat’ waar zoon Donald zijn gedrag op aanpaste. De invloed van vader Trump op zijn zoon was volgens Mary vernietigend.

Universiteit

Pijnlijk voor de president is ook de onthulling dat Donald zijn toelatingstest voor de Wharton Business School van de prestigieuze University of Pennsylvania door een jeugdvriend Joe Shapiro zou hebben laten maken. Mogelijk zelfs tegen betaling. Shapiro, voormalig vice-president bij Walt Disney, is 21 jaar geleden overleden en kan zich niet meer verdedigen. Hij was getrouwd met voormalig tennisster Pam Schriver.

Trump, die overigens deze school met succes doorliep, laat zich erop voorstaan dat hij een ‘genius’ is. Hij zal furieus zijn over de beweringen van zijn nichtje over de mogelijke hulp van een vriend bij het invullen van het toelatingsexamen.

Mary Trump heeft nog een paar onthullingen. Zo zou Donald Trump op de avond dat zijn oudste broer Freddy op 42-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval naar de bioscoop zijn gegaan. Er was overigens niemand bij in het ziekenhuis. Freddy Trump had een alcoholprobleem en had een carrière buiten het Trump-imperium, hij was piloot bij luchtvaartmaatschappij TWA.

Ook citeert Mary uit een gesprek met Donald’s zus Maryanne Trump in 2015. Die zou hebben gezegd dat haar broer ‘een clown’ en dat hij nooit tot president zal worden verkozen. Ook vond Maryanne het vreemd dat evangelisten Trump steunen. ‘De enige keer dat Donald naar de kerk ging was toen er ook camera’s stonden’. ‘Hij kent geen principes…’

Publicatie

De Trump-familie heeft geprobeerd om de publicatie van het ‘familieboek’ te stoppen, maar daar ging de rechter in hoger beroep niet in mee. Mary Trump heeft bij de verdeling van de erfenis, zo’n 20 jaar geleden, weliswaar een geheimhoudingsclausule ondertekend, maar volgens een federale rechter is de uitgever van het boek Simon & Schuster daar niet aan gebonden.

Het is niet de eerste keer dat Mary Trump haar oom een hak zet. In 2018 hielp ze New York Times aan documenten om een verhaal te maken over het ‘zakensucces’ van haar oom. De krant schreef dat Trump niet selfmade was, maar dat hij dankzij familiekapitaal zaken kon doen.

Of het ooit nog goed komt in de Trump-familie met nichtje Mary moet ernstig worden getwijfeld. Het Witte Huis bestempelt de beweringen van haar als absurd. Bovendien is de suggestie dat Mary Trump vooral haar eigen portemonnee wil vullen over de rug van haar bekende oom door vuile was buiten te hangen.

Tags

BOEKDONALD TRUMPMARY TRUMPUSA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck