Donaties gestaakt: Rossana Kluivert door hondenmand gevallen?

Rossana Kluivert
Door: Tanja Brouwer
27-11-2019

Tientallen mensen hebben woedend gereageerd na het zien van Opgelicht?! waarin de stichting van Rossana Kluivert ter sprake kwam. Er worden vraagtekens gezet bij wat er met het donatiegeld gebeurt. Ambulance Haar stichting Kluivert Dog Rescue Center is actief op Curaçao. Al duizenden zwerfhonden zouden Rossana Kluivert en haar team hebben opgevangen en verzorgd. Maar bronnen hebben

Tientallen mensen hebben woedend gereageerd na het zien van Opgelicht?! waarin de stichting van Rossana Kluivert ter sprake kwam. Er worden vraagtekens gezet bij wat er met het donatiegeld gebeurt.

Ambulance

Haar stichting Kluivert Dog Rescue Center is actief op Curaçao. Al duizenden zwerfhonden zouden Rossana Kluivert en haar team hebben opgevangen en verzorgd. Maar bronnen hebben aan de redactie van het NPO-programma Opgelicht?! laten weten dat er helemaal geen ‘centre’ zou zijn. Uiteraard werd dat onderzocht.

Al snel bleek dat de dierenambulance, waar Rossana zo trots op was en uitgebreid over schreef op sociale media, helemaal niet rijdt. Waar het telefoonnummer van de ambulance moet staan op de website, staan alleen kruizen. De ambulance blijkt defect te zijn en daarnaast niet is ingericht als dierenambulance. Wel zou het duizenden euro’s hebben gekost om het voertuig van Nederland naar Curaçao te verschepen.

Gebouw

Mirjan Seppenwoolde, die al negen jaar op Curaçao woont en voorzitter is van Rescue Paws Curaçao, laat in het programma weten dat ze geen idee heeft waar Rossana’s ‘centre’ gebouwd moet worden. Wel weet ze dat het nu nog niet bestaat. Ook een dierenarts op Curaçao heeft geen idee waar het gebouwd wordt, en dat terwijl de zoon van Rossana onlangs een vlog plaatste waarin hij naar de bouwmarkt ging voor spullen voor de bouw.

Rossana vertelde een dag voor de uitzending van Opgelicht?! in RTL Boulevard dat ze absoluut geen fraude heeft gepleegd. ,,We zijn met 40 vrijwilligers aan het werk. Er komen elke dag dozen met puppy’s. Dit kun je de honden op het eiland niet aandoen.’’  Als Opgelicht?! Rossana aanspreekt op het vliegveld laat ze weten dat ze niet kan geloven dat men onderzoek doet naar haar stichting en wil ze het verder afhandelen via een advocaat.

De grote vraag is natuurlijk: waar is al het gedoneerde geld naar toe? En wat is er met de gedoneerde spullen gebeurd? Kijkers laten online weten geen geld meer te doneren aan de stichting.

(tekst gaat verder onder Tweets)

https://twitter.com/Mamaprive/status/1199436426229755904

Kliniek

Drie dagen geleden postte Rossana op haar Instagram dat de bouwplannen voor een sterilisatie-kliniek nu echt van de grond komen. Ze schrijft dat al een jaar lang er gesprekken zijn met architecten maar dat het eindelijk gaat gebeuren. Veel mensen reageren positief op de post, maar ook zijn er een aantal mensen die Opgelicht?! gezien hebben en zich afvragen of Rossana de waarheid spreekt.

 

Alles uit de DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen