Donny Roelvink heeft spijt van déze cosmetische ingreep

Donny Roelvink heeft spijt van zijn tanden
Door: Charlotte Wijnen
29-11-2021

Donny Roelvink heeft spijt dat hij zijn tanden heeft laten wegslijpen in ruil voor zogenoemde facings. Hij noemt het een naïeve actie en roept zijn volgers op vooral niet zijn voorbeeld te volgen. ,,Ik heb een fout gemaakt en heb niet goed mijn research gedaan.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Donny Roelvink heeft een tijd terug zijn tanden laten wegslijpen in ruil voor gloednieuwe tanden. Bij het plaatsen van facings wordt een dun schildje van composiet of porselein op een tand of kies gezet. Daarvoor moeten dan eerst de echte tanden deels worden weggeslepen.

‘Ik was heel naïef’

Door de behandeling heeft Donny nu allerlei complicaties aan zijn tanden. Volgens hem heeft de tandarts hem ‘op het nippertje’ kunnen redden voor het nog erger werd met ‘infecties en dat soort dingen’.

,,Ik heb destijds, toen ik die behandeling heb gedaan, een fout gemaakt”, begint Donny zijn verhaal in zijn Instagram Stories. ,,Ik was heel naïef, heel eigenwijs en heb niet goed m’n research gedaan. Ik dacht: ‘ah joh, komt wel goed, laten we het gewoon lekker doen’. Achteraf heb ik daar heel veel spijt van.”

Toch spijt

Roelvink zei vorig jaar juli nog in Op1 dat hij de behandeling zo weer zou doen. Een tandarts, die ook aan tafel zat, waarschuwde hem toen dat uiteindelijk 15 procent van zijn tanden afsterft door de ingreep. De realityster moest toegeven dat hij dat niet wist, maar zelfs met die kennis op zak toch het risico had genomen.

Nu komt hij toch terug op die uitspraken en wil hij zijn volgers waarschuwen. ,,Het enige wat ik nog kan doen is mijn volgers hiervoor behoeden”, vindt Roelvink. ,,Ik heb veel volgers. Daarmee vergeet ik soms dat ik ook een voorbeeldfunctie heb en ook jonge kijkers heb die dit allemaal zien en tegen die wil ik vooral zeggen: doe altijd je research.” Roelvink raadt mensen die nadenken over het zetten van facings aan om eerst te praten met hun tandarts.

BuzzE

Meer DenD