Donny Roelvink over reacties op bekering tot islam: ‘Dankbaar’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Donny Roelvink heeeft zich officieel bekeerd tot de islam. Op sociale media gaan video’s rond waarop te zien is dat hij de islamitische geloofsbelijdenis Shahada uitspreekt. Op zijn Instagram laat hij weten dankbaar te zijn voor alle reacties.

Op sociale media plaatste rapper Josylvio vrijdag een video waarin te zien is dat de Amsterdammer de islamitische geloofsbelijdenis Shahada uitspreekt. Aan RTL Boulevard bevestigde hij dat hij zich inderdaad in Dubai heeft bekeerd, maar hij laat duidelijk weten zich hier niet over uit te willen laten in de media. ,,Ik ben hier zelf nog lerende in”, laat hij weten.

Broertjes Roelvink

De zoon van Dries Roelvink heeft al eerder gezegd dat hij, net als zijn broer Dave, er geïnteresseerd is in de islam. Het ongeluk waarbij hij werd overreden door een Hummer, heeft die interesse alleen maar versterkt, liet hij weten in de YouTube-serie RealTalks.

Eerder noemde vader Dries het al ‘heel bijzonder’ dat zijn zoons Dave en Donny een bijzondere interesse hebben ontwikkeld in de islam. Hij liet weten geen enkel probleem te hebben met deze interesse en hoopt op rust voor zijn kinderen.

Reactie Donny

Ondanks Donny niet op zijn bekering tot de islam wil reageren in de media, heeft hij op zijn Instagram Stories van zich laten horen. Hij bedankt iedereen voor de reacties en laat weten dat hij de komende tijd geen interviews gaat geven. ,,Ik denk dat het veel mensen niet ontgaan is dat ik gisteren een bijzondere dag gehad heb. Hier zijn beelden van gemaakt, online gezet en dat is breed uitgemeten in de media. Dat was te verwachten als ik dat in het bijzijn van een grote groep mensen doe.” De reacties zijn niet bij te houden, zegt hij. ,,Het zijn supermooie berichten en daar wil ik jullie voor bedanken.” Interviews weigert hij te geven: ,,Ik vind dat ik nog helemaal niet in die positie sta. Ik ben lerende in dit proces en ik hoop dat dat gerespecteerd wordt.”

Tags

DONNY ROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck