Doodzieke zus smeekt Gordon om geld

Zus van Gordon doodziek in ziekenhuis
Door: Matthieu Slee
27-01-2022

Joke Heuckeroth smeekt Gordon op social media om geld, zo ontdekte weekblad Privé. Joke verblijft in een Belgisch ziekenhuis en zegt te vrezen voor haar leven…  

Joke Heuckeroth is ziek en zegt hulp van haar familie nodig te hebben. ,,Ik heb hartfalen doordat ik verkeerde medicijnen heb gekregen. Verschillende organen zijn uitgevallen. Ze gaan nu een stukje uit mijn nier halen om te onderzoeken waarom ik zoveel eiwitten aanmaak en teveel vocht vasthoud. Mijn gevoel zegt dat het zo niet langer door kan gaan, maar voor mijn man, kinderen en kleinkinderen wil ik niet opgeven. Mijn hart huilt.”

100 euro
Joke woonde in Torremolinos, maar verblijft nu in een ziekenhuis in België, nabij haar dochter en kleinkinderen. Ze vraagt familieleden om geld. ,,Financieel gaat het ook niet lekker. Ik heb hulp gezocht bij mijn zussen.” Ze vroeg aan al haar zussen over ze honderd euro wilden leven of geven. Tevergeefs.

Snoepreisje
,,Dat hebben ze niet, geven ze aan. Maar ze gaan wel op kosten van Gordon drie weken naar Johannesburg. Ik wil geen snoepreisje. Ik wil liever geld zodat ik terug kan naar Spanje als het beter met me gaat. Mijn zussen hebben gezegd dat Gordon mij zou benaderen, maar dat was weken geleden. Ik wacht nog steeds. Mijn oudste broer Johny belt wel; hij zegt van mij te houden. Dat zijn woorden die ik nu juist graag wil horen”, zo citeert Privé.

Niet optimaal
Het gezin Heuckeroth is groot. De broers Martin, Gordon en Johny en vijf zussen: Joke, Marja, Monique, Tineke en Lydia (zij overleed in 2019). De verstandhouding was zeker niet altijd optimaal. Zo liet broer Martin eerder weten: ,,Het niet met elkaar omgaan hoort zo langzamerhand een beetje bij ons gezin. Zo is het altijd gegaan.’’ 

De roem
Volgens Gordon heeft zijn succes bepaald niet bijgedragen aan betere familiebanden. Daarover vertelde hij aan Veronica Magazine: ,,Mijn hele familie is door de roem uit elkaar gevallen. Maar het ligt niet aan mij. Het ligt aan hoe iedereen met elkaar omgaat. Zoals in elke familie hebben we problemen en soms gaan er jaren overheen dat dingen (vaak gaat het om niets) worden uitgesproken. Dat neemt niet weg dat de bloedband altijd blijft bestaan.”

Meer DenD