Door Jeffrey Epstein ‘verkrachte’ vrouw spant rechtszaak aan tegen Ghislaine Maxwell

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Ghislaine Maxwell werd in december 2021 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Nu, twee jaar later, wordt de ‘kindersekshandelaar’ aangeklaagd door een vrouw die getuigde dat ze meerdere keren door Epstein was verkracht

De veroordeelde Ghislaine Maxwell wordt aangeklaagd door Elizabeth Stein, die heeft getuigd dat ze “ontelbare keren is verkracht” door Jeffrey Epstein. Stein las een impactverklaring voor bij de veroordeling van de socialite en zei dat ze een student was toen Maxwell vriendschap met haar sloot en haar vervolgens voorstelde aan de seriële seksmisbruiker. ,,Ik ben gedurende een periode van drie jaar talloze keren aangevallen, verkracht en verhandeld in New York en Florida”, zei ze in haar rechtszaak, waarin ook de nalatenschap van Epstein als gedaagde wordt genoemd.

Abortus

Stein voegt eraan toe dat ze op een gegeven moment tijdens haar misbruik zwanger werd en een abortus onderging. Ze was destijds een tiener die in 1992 het Fashion Institute of Technology bezocht toen ze werkervaring opdeed bij een warenhuis. Twee jaar na haar rol, toen ze 21 was, benaderde Maxwell haar. Terwijl Maxwell aan het winkelen was, beweerde ze dat haar collega goede vrienden was met Les Wexner, voormalig CEO van Victoria’s Secret, wiens detailhandels- en marketingbedrijf ooit eigenaar was van het warenhuis. In de klacht staat dat Maxwell, Stein later vroeg om haar aankopen in een hotel af te leveren.

Een medewerker stuurde haar naar de bar, waar Maxwell en Epstein zaten te drinken. Stein voegde zich bij hen in een hotelkamer om de pakjes te bezorgen. Het paar zou zich hebben omgekleed in badjassen met monogram voordat ze vroegen naar Steins ‘persoonlijke- en seksleven’. Ze zouden elkaar begonnen te kussen en aan te raken.

‘Nachtmerrie van drie jaar’

,,Maxwell moedigde Stein vervolgens aan om zich bij hen aan te sluiten en verzekerde haar dat ‘het leuk zou zijn'”. Omdat Stein ‘aarzelend en bang was dat Epstein of Maxwell haar fysiek pijn zou doen’, gaf ze toe. De toenmalige tiener zou hebben gevraagd om te stoppen, maar dit werd genegeerd. Het incident begon met wat wordt beschreven als ‘een nachtmerrie van drie jaar’ voor Stein, waarbij Maxwell en Epstein haar zouden hebben gestalkt, haar seksueel hebben misbruikt en haar naar hun ‘vrienden’ hebben verhandeld.

Ze eist schadevergoeding van Maxwell, die momenteel in een gevangenis in Florida zit. Epstein pleegde in augustus 2019 zelfmoord in een gevangenis in New York, in afwachting van zijn proces wegens sekshandel door minderjarigen. Hij was 66.

Tags

GHISLAINE MAXWELLJEFFREY EPSTEIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck