Dotan in therapie: ‘Ik was zo onzeker’

Dotan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Dotan lag in 2018 flink onder vuur toen bekend werd dat de zanger online een ‘trollenleger’ had ingezet om zichzelf populairder te maken. Leugen na leugen verscheen online. Hij weet inmiddels dat zijn gedrag niet goed was en heeft hulp gezocht om zijn mentale problemen op te lossen.

Bevestiging en erkenning

In verschillende therapieën kwam Dotan erachter waarom hij zoveel leugens heeft verteld. ,,Ik twijfelde altijd of ik en mijn muziek wel goed genoeg waren en zocht naar bevestiging en erkenning van buitenaf”, zegt hij tegen Viva. ,,Heel stom. Als ik op het podium stond kon ik letterlijk denken: iedereen die hier vanavond is, haar mij. En dat voelde ik dan ook echt zo, terwijl al die mensen een kaartje hadden gekocht en daar voor hun plezier waren.” 

Een deel van die onzekerheid is ontstaan in zijn jeugd, weet Dotan nu. Met zijn moeder Patty Harpenau heeft hij geen contact meer en met zijn vader heeft hij jarenlang niet gepraat. ,,Het komt erop neer dat ik geen warm, stabiel thuis heb gekend, denk ik. Het was wat rommelig helaas met veel wisselingen: verhuizingen, verschillende stiefvaders.” Inmiddels heeft Dotan wel weer contact met zijn vader, iets wat hem er goed doet.

Comeback

Wat Dotan ook heeft gedaan sinds hij therapie heeft gevolgd, is uit de kast komen. Hij was eerder bang dat zijn geaardheid bekend maken slecht zou zijn voor zijn imago en carrière, maar dit blijkt gelukkig niet waar te zijn. Hij is hard aan het werk om een comeback te maken en hoopt dat zijn fans de leugens kunnen vergeven.

Tags

COMEBACKDOTANGEAARDHEIDHOMOSEKSUEELONZEKERTHERAPIETROLLENZANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck