Dotan komt eindelijk uit de kast

Door: Ditjes en Datjes
03-09-2019

Dotan is maandagavond eindelijk uit de kast gekomen. Dit nieuws werd verteld toen hij te gast was in het programma ‘Waar is De Mol?’. Met presentator Johnny de Mol vertrok hij naar IJsland en liet weten dat hij een relatie heeft. Volgens de zanger moest hij zijn homoseksualiteit geheimhouden van zijn platenlabel.

Uitgekotst

Zanger Dotan werd door zijn fans en de media uitgekotst nadat bleek dat hij een leger aan trollen had ingehuurd om zichzelf populair te laten lijken op het internet. Hij vond het tijd om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Een doel voor ogen

,,Het was denk ik in 2010. Het was heel erg moeilijk om je muziek bij mensen te krijgen. Toen heb ik eigenlijk een plan bedacht. Ik ben met mensen gaan zitten en die zijn om mij heen dingen gaan liken en posten. Het was eigenlijk echt bedoeld als een tool om die carrière iets meer te starten. Ik had gewoon een doel voor ogen” zegt Dotan.

Schaamte

Hij had destijds kunnen ingrijpen maar koos er zelf voor om dit niet te doen. ,,Als ik heel eerlijk ben, werkte het ook gewoon voor mij. En op dat moment, daar schaam ik me echt kapot voor, dacht ik dan dat het me ook wel goed uitkwam” vertelt de zanger. ,,Ik krijg gewoon kippenvel van hoeveel schaamte ik daarbij voel.’’ Dotan zegt ook alleen zichzelf de schuld te geven van het abrupte einde aan zijn zangcarrière.

Uit de kast

Onlangs heeft hij een nieuwe single uitgebracht én is de zanger ook verliefd. ,,Ja, er is wel een bijzonder iemand in mijn leven. Ik heb een vriend en ben heel blij met hem.” Fans en media suggereren al jaren dat hij homo is en geeft dit nu ook eindelijk toe.

Onderdrukt door platenlabel

De zanger biecht op dat hij van jongs af aan al wist dat hij op mannen viel. Maar had moeite om dit te accepteren. ,,Toen ik een puber was, lag ik vaak huilend in bed, dat ik dacht: alsjeblieft, kan het veranderen?’’ Later maakte zijn platenlabel hier ook een opmerking over. ,,Er werd wel echt tegen mij gezegd: ‘Hou het maar gewoon voor je, laat het maar in het midden.’ En wat je daarin eigenlijk hoort, is: je mag niet helemaal jezelf zijn.”

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen