Dotan kreeg vrij spel bij laffe Humberto Tan

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De reputatie van Humberto Tan is sinds gisteravond nog verder gedaald. In het kritiekloze interview met Dotan kwam de zanger met zijn leugens weg, en kroop hij zelfs in de slachtofferrol.

Dieptepunt

Hoewel Humberto zeker niet bekend staat als sterinterviewer, was de aflevering van gisteravond volgens veel kijkers een nieuw dieptepunt. De meest besproken zanger van het moment kreeg in RTL Late Night de kans nog meer leugens te vertellen, en te beweren dat de nepprofielen ‘heel onschuldig’ waren.

Zo zei Dotan ,,Wat er klopt is dat ik in 2011 toen ik begon met mijn muziekcarrière inderdaad wel het idee heb gehad om te gaan zoeken naar manieren van: hoe kan ik mijn muziek bij meer mensen terecht laten komen? Daar is toen het idee ontstaan om – heel onschuldig eigenlijk – een aantal accounts aan te maken om een like hier te doen en een liedje daar aan te vragen.” Ook de leugen over het kankerpatiëntje dat hij zou hebben verrast heeft Dotan kunnen verklaren: ,,Ik wil benadrukken dat ik daar niet achter zit en dat niet uit mijn hoofd komt. Waar ik de verantwoordelijkheid voor kan nemen, is dat dat een aantal jaar als reactie op een van mijn posts heeft rondgezweefd.” Verschillende nieuwsmedia schreven destijds over de goede daad van Dotan. De zanger beweert alleen de headlines te hebben gelezen, maar niet de artikelen zelf. In Pauw werd deze bewering meteen ontkracht door een Volkskrant-journalist. Hij liet zien dat Dotan een bericht over het kankerpatiëntje zelfs heeft geretweet. Humberto geloofde Dotan echter meteen.

Verbijsterend

Kijkers en bekende Nederlanders reageren verbaasd op de laffe Humberto Tan. Zo schrijft zangeres Ricky Koole ,,Verbijsterend, het gesprek bij RTL Late Night met Dotan… Waarom worden er geen echt kritische vragen gesteld?! Pfff. Ja, als dan Dotan aan tafel hebt, dan vraag je toch door?!!”. Marc de Hond denkt er al net zo over: ,,Ik weet niet of er echt iets is afgesproken. Denk dat Humberto oprecht met Dotan te doen heeft en daardoor niet heeft doorgevraagd (soms zelfs een beetje geholpen). Is menselijk van Humberto maar laat wel veel vragen onbeantwoord (want niet gesteld).

Tags

DOTANHUMBERTO TANKRITIEKLIEGENRTL LATE NIGHT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck