Dotan lanceert nieuw album: ‘persoonlijker dan ooit’

Dotan
Door: Charlotte Wijnen
28-05-2021

Dotan brengt vandaag zijn nieuwe album ‘Satellites’ uit, waarin de zanger nieuwe wegen in is geslagen. Het album is persoonlijker dan ooit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat muziek een belangrijke uitlaatklep is voor de zanger, is inmiddels algemeen bekend. In zijn nieuwe album komen dan ook zijn diepste gevoelens naar boven.

Donkere tijden

,,De afgelopen jaren heb ik met hart en ziel aan het album gewerkt. Het voelt eng om zoiets persoonlijks de wereld in te gooien, maar het voelt tegelijkertijd ook heel bevrijdend”, legt Dotan uit. Het album is enorm therapeutisch voor de zanger geweest en hij is dan ook erg trots op dit persoonlijke album.

,,Het album gaat over jezelf vinden en donkere tijden omzetten in licht. Ik ging de studio in zonder enige begrenzingen en heb mezelf compleet in het diepe gegooid”, aldus Dotan. Uiteindelijk nam hij de laatste liedjes op in zijn slaapkamer omdat reizen niet mogelijk was door de pandemie. Zijn vorige album ‘7 Layers’ is ook op die manier opgenomen.

Confronterend verhaal

De titelsong ‘Satellites’ is volgens Dotan een confronterend verhaal over de twee kanten van liefde en onze aangeboren behoefte om ons te verbinden in een donkere wereld.

De zanger laat al eerder weten in het AD dat het niet voor niks zo lang heeft geduurd voordat er een nieuw album is gekomen. De negatieve gedachten moesten eerst uit zijn hoofd voordat het er een nieuw album kon komen.

De muziek van Dotan is de afgelopen tijd goed ontvangen in Europa. In Rusland is zijn nummer platina geworden. Naar aanleiding van deze goede berichten kan zanger niet wachten om weer op het podium te staan en een tour te doen. ,,Ik denk dat ik emotioneel word wanneer ik het publiek zie. De energie die er dan vrijkomt is zo bijzonder”, aldus Dotan in een interview met AD.

TAGS

Meer DenD