‘Dotan wilde carrière collega’s kapotmaken’

Door: Tanja Brouwer
06-05-2019

Dotan probeerde zijn muziekcarrière een boost te geven met ‘online trollen’. Met nep-accounts maakte hij zichzelf populair op sociale media. Maar nu wordt ook duidelijk dat hij niet alleen zichzelf beroemder wilde maken, maar dat hij zijn collega’s kapot probeerde te maken met diezelfde trollen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Grote zaal

Nielson is een van de eerste BN’ers die openlijk vertellen over wat Dotan hun heeft aangedaan. Tegen Het Parool zegt Nielson het volgende: ,,Hij, of een van zijn trollen, stuurde ook mij berichten onder een schuilnaam. Toen ik voor het eerst een concert in de Afas Live aankondigde, verscheen er online iemand die dingen schreef als: ‘Zou je dat nou wel doen, zo’n grote zaal? Die komt nooit vol.'”

Natuurlijk vond Nielson het enorm vervelend dat Dotan dat zo deed. Zeker omdat hij Dotan een prima artiest vond en hij denkt dat hij dat zeker niet nodig had. ,,Dat je aan je begin van je carrière jezelf een beetje extra promoot, alla. Maar als je al aan de top staat? En dat je dan niet alleen over jezelf schrijft, maar ook je collega’s afkraakt? Dan is er gewoon iets niet helemaal goed in je hoofd.”

Comeback

Na bijna een jaar pauze te hebben genomen is Dotan terug. Hij probeer de ‘trollenaffaire’ achter zich te laten en zich te focussen op de toekomst. Hij heeft een platencontract getekend bij 8ball Music.

Meer DenD