Doutzen smeert volgers gevaarlijke olie aan: ‘Heel dom’

Doutzen smeert foute olie aan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Doutzen deelt een liefdevol kiekje met haar dochter, maar voor wie verder scrolt, ziet dat ze haar volgers een olie probeert aan te smeren. De olie wordt gebruikt voor in de zon, maar biedt géén bescherming. ,,Dit is heel dom”, luidt het onder haar post.

Doutzen is afgelopen jaren veel onder de aandacht gekomen vanwege haar opvallende uitspraken. Ze wordt zelfs ‘complotinfluencer’ genoemd. Het was weer even stil rondom Doutzen, maar nu is het weer raak. Ze heeft een reeks foto’s gedeeld op Instagram en op de derde foto is een flesje olie van het merk ‘Lulu by nature’ te zien. Doutzen zegt er niets over, maar juist door deze foto te delen zegt ze heel veel. Het merk van die olie verkondigt namelijk dat we ‘geen huidkanker krijgen door de zon’.

Doutzen smeert gevaarlijke olie aan

Op de website van het merk is in de productomschrijving te lezen dat het product de huid laat ‘harmoniseren met de stralen van de zon’. Het merk wil iedereen die het product gebruikt ‘inspireren om de zon te eren en elke ochtend dank uit te spreken voor haar stralende licht’. Het is algemeen bekend dat het overmatig blootstellen van de huid aan UV straling één van de meest voorkomende oorzaken van huidkanker is. Kennelijk denkt Doutzen, die haar volgers deze olie aansmeert, er anders over.

‘Ben jij zo dom?’

Doutzen kan op een hoop kritiek rekenen onder haar post. ,,59 euro voor 100 ml kwakzalverij met als bonus huidkanker. Ben jij nu echt zo dom?”, reageert iemand onder haar post. Een ander reageert dat het goed is dat Doutzen haar ‘rimpels’ laat zien. ,,Dat komt omdat ze niet smeert”, antwoordt een ander. ,,Dat betekent niet alleen maar huidkanker kweken maar ook rimpels.”

Complotinfluencer Doutzen

Het is de zoveelste keer dat Doutzen onder vuur ligt vanwege een post op Instagram. Zo deelde ze eerder een bizarre post over kanker. ,,Het bos bezoeken kan ervoor zorgen dat er een grote stijging te zien is, in zowel het aantal als de werking van natuurlijke ‘killercells’. Die cellen zijn een van de manieren waarop ons lichaam kanker tegengaat”, luidde het in de post.

‘Kwalijk’

Ook toen kon Doutzen rekenen op een hoop kritiek. ,,Het is een klap in het gezicht van iedereen die aan kanker lijdt of iemand eraan verloren heeft”, luidde het onder haar post. Velen vonden het kwalijk dat ze dit deelde met haar acht miljoen volgers.

Tags

DOUTZEN KROES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck