Douwe Bob deelt beelden van eigen aanhouding: ‘Excuses voor de trap’

Douwe Bob aangehouden
Door: Charlotte Wijnen
10-06-2022

Douwe Bob werd gisteren aangehouden door de politie nadat hij zijn ID-kaart niet wilde laten zien. Op zijn eigen verzoek werd de aanhouding door omstanders gefilmd. De zanger deelt de video op Facebook, waarbij hij zijn kant van het verhaal vertelt.

Douwe Bob zou aangereden zijn door een bezorger van Getir, een onderneming die boodschappen bezorgt. Toen de politie aankwam ging Douwe vol in discussie met de agenten.

Lichte hersenschudding

,,Ik leg het even kort uit omdat alles de laatste tijd wel erg verdraaid wordt door de ‘spionnen”’, begint Douwe Bob zijn verhaal op Facebook. Hij verwijst naar Yvonne Coldeweijer, die het nieuws als eerste bracht dat de aanhouding van de 29-jarige man om Douwe Bob gaat.

,,Flitsbezorger op scooter snijdt me af op fietspad. Ik rij met hoofd tegen paal aan”, vertelt Douwe verder. Hij blijkt een lichte hersenschudding te hebben opgelopen. ,,Politie komt ter plaatse. Ik heb geen ID bij me en wil gewoon weg omdat ik pijn heb.”

‘Excuses voor de trap’

De zanger vertelt dat hij onderweg is naar zijn pasgeboren zoon met luiers. ,,Ik mocht nergens heen… Aangehouden en beboet voor het niet kunnen laten zien van m’n ID. Wat een wereld…”

Hoewel Douwe benoemt dat hij ‘goed ziek’ begint te worden van de flitsbezorgers, wil hij wel zijn excuses aanbieden. ,,Wel mijn excuses voor de trap tegen de scooter en het gescheld.”

Meer DenD