Douwe Bob illegaal bezig: eet kreeft uit zijn sloot

Douwe eet illegale kreeft
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Douwe Bob doet een vreemde bekentenis op Instagram. Hij vertelt dat hij zelf rivierkreeften heeft gevangen, iets wat hartstikke verboden is in Nederland…

,,Jongens, dit zijn rivierkreeftjes en daar zitten de Nederlandse wateren helemaal vol mee”, begint Douwe Bob zijn filmpje op Instagram. ,,Een ontzettende plaag, maar ze maken alles stuk. Geen plant overleeft het, geen ander diertje overleeft het in het water… Ze zijn met miljoenen.”

Kreeften

De zanger vertelt dat hij de rivierkreeften vangt om ze vervolgens op te eten. ,,Ze zijn echt super lekker. Elias vindt ze ook heerlijk”, zegt hij terwijl hij de camera naar zijn zoontje draait.

Illegaal

Overigens is het in Nederland verboden om rivierkreeften te vangen en Douwe weet dat hij illegaal bezig. ,,Dit mag dus niet… Maar daar moet verandering in komen”, schrijft hij bij het filmpje. De zanger hoopt dat deze bekentenis hem geen problemen oplevert. ,,Hopelijk geen boete maar ik ben niet moeilijk te vinden. We moeten helpen onze Nederlandse flora en fauna te redden en deze plaag onder controle te krijgen. Dit is de Amerikaanse rivierkreeft.”

Woede

In het filmpje laat Douwe zien dat de kreeften nog levend zijn, iets wat voor woede zorgt bij een aantal volgers. ,,Levend koken is vreselijke dierenleed”, reageert iemand. Maar volgens de zanger hoef je ze niet levend in de pan te gooien. ,,Niet levend koken maar in de vriezer leggen. Vallen ze gewoon in slaap”, aldus Douwe.

Tags

DOUWE BOB

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck