Douwe Bob: ‘Verloofde ziet wat alcohol kapot maakt’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Douwe Bob is de laatste tijd veel in het nieuws geweest vanwege zijn alcoholgebruik en de daarbij behorende opstootjes. Verloofde Anouk helpt Douwe van de fles af te blijven.

In november 2023 gaf Douwe Bob toe dat hij kampte met een serieus alcoholprobleem. ,,Ik heb een serieus alcoholprobleem waarvoor ik me nu ga laten behandelen”, liet hij destijds weten via zijn Instagram. De aanleiding waren gelekte beelden door het juicekanaal Realityfbi van een incident in Abcoude waarbij hij iemand een ’tik op zijn helm’ heeft gegeven.

Verzwijgen

In januari liet de zanger aan tafel bij Renze weten dat het ’top’ met hem zou gaan sinds hij uit de afkickkliniek is gekomen. Hij zou zelfs he-le-maal klaar zijn met drinken. Destijds reageerde juicekoningin Yvonne Coldeweijer al sceptisch; ‘een toneelstukje’ noemde ze het. ,,Als ik dit soort toneelstukjes op tv zie krijg ik toch gewoon bijna respect voor André Hazes junior, die tenminste nog toegeeft dat hij 8 gram coke per dag snoof op zijn dieptepunt.” Verder verdenkt ze hem ervan dat hij zichzelf niet alleen verdoofde met alcohol. ,,Hoe zit het met coke, GHB, ketamine? Waarom praat je daar niet over? Douwe praat alleen maar over ‘AlCoHoL’, omdat hij dan sympathieker overkomt naar de kijker. Wees eens eerlijk!” Waar de roddeltante helemaal slecht tegen kan is ,,dan die mensen aan tafel; ‘Wat moedig dat je hier durft te gaan zitten’”. ‘Gênant’ vindt ze het.

Goede weg

Douwe houdt toch echt vol op de goede weg te zijn en zegt hij al twee maanden clean te zijn. Zo liet hij in gesprek met AD weten dat zijn verloofde Anouk hem helpt van de drank af te blijven. ,,Ik heb mijn vader verloren aan de drank, je zou denken dat ik er daarom een afkeer van zou hebben gekregen. Dat is niet het geval. Anouk heeft niet eens zin meer om zelf iets te drinken. Van mij mag ze hoor, ik heb er een hekel aan als mensen het alleen voor mij laten staan.” Douwe durft zelfs te zeggen dat hij nooit meer gaat drinken! Hij zegt het niet alleen voor zijn verloofde te doen, maar ook voor zijn drie kinderen – die hij in een rap tempo achter elkaar kreeg bij verschillende vrouwen. ,,Ik vind mezelf alleen een leuke gast als ik een goede vader of een goede man ben. En dat ben ik niet als ik drink, dan maak ik te veel stuk. That’s it”, aldus de zanger.

Tags

DOUWE BOB

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck