Douwe: ‘Ik verdoofde mezelf door veel te drinken’

Seks, drugs en rock -‘n roll; zo kennen we Douwe Bob. Toch is de zanger niet immuun voor liefdesverdriet. Dat blijkt uit een openhartig interview met het Algemeen Dagblad.

Egocentrisch

Hoewel Douwe al meer vriendinnen heeft gehad, en het dus vaker uit is gegaan, was de laatste ‘break up’ het zwaarst. Voor het eerst heeft de zanger ervaren wat echte liefdesverdriet is. ,,Ik heb vaker vriendinnen gehad en had ook al een tijdje samengewoond. Maar toen dat uitging, reageerde ik zoals ik dacht dat een rock-’n-roller dat moest doen: oké, het is over? Prima. Ik ben een bad boy en ga gewoon lekker naar de kroeg met mijn vrienden. Nu heb ik drie maanden op de bank zitten janken. Zo verliefd als op haar ben ik nog nooit geweest.”, zegt hij tegen de krant.

De vriendin, wiens naam Douwe niet in de krant wil hebben, verliet de zanger begin dit jaar. Maar Douwe is niet boos op haar, en snapt het eigenlijk heel goed. ,,Ik heb het er zelf naar gemaakt hoor. Haar vertrek voelde voor mij als een glas koud water in mijn gezicht. Pas toen kreeg ik door wat voor potje ik er al die tijd van had gemaakt.” De zanger vertelt dat hij geen leuke jongen meer was. Hij was egocentrisch en zelfs niet meer aardig tegen zijn vrienden.

Vreemdganger

Hoewel Douwe ontzettend veel van zijn vriendin hield, en maar weinig aandacht had voor anderen, ging hij wel vreemd. ,, Ik heb het flink verpest. Ik heb me als een egoïstische lul gedragen. Het heeft ook met mijn zelfbeeld te maken. Ik was een kat in het nauw, denk ik. Op zoek naar bevestiging ofzo. Ik weet het ook niet.’’

Drie maanden lang had Douwe ontzettend veel last van zijn liefdesverdriet. Hij dronk vaak teveel alcohol om te vluchten. Daarna stapte hij in het vliegtuig en vertrok naar Curaçao, waar hij het vervolgens ook niet naar zijn zin had.

Het gaat nu weer beter met hem. Zijn liefdesverdriet heeft hij uiteindelijk gebruikt als inspiratie voor zijn nieuwe plaat. ,,Toen schreef ik de mooiste dingen. I do bijvoorbeeld. Heb ik huilend achter de piano geschreven. Het was de eerste keer dat ik de tranen zo op het schrijfblok heb zien vallen. Dat ik mijn emoties zo puur op papier kreeg, werkte heel motiverend toen.”