Doventolk Irma vergeet hoestregels tijdens persconferentie Rutte

Irma Sluis
Door: Jos La Grande
28-09-2020

De meest populaire doventolk van Nederland, Irma van der Sluis, vergat tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge (VWS) om in haar arm te hoesten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kriebel in de keel

Tot twee keer aan toe kreeg Irma de kriebel in haar keel, maar hoestte op de ouderwetse manier in haar vuist.

En dat op het moment dat het kabinet zware maatregelen aankondigde om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Wat er met Irma aan de hand was werd niet duidelijk. Ze nam het tweede deel van de persconferentie voor haar rekening. Miljoenen Nederlanders zaten voor de buis en gekluisterd aan de radio.

Maatregelen

De horeca wordt zwaar getroffen met een vroegere sluitingstijd (22.00 uur) en is publiek bij sportwedstrijden in de amateursport maar ook bij het betaalde voetbal niet meer welkom.

De lijst met maatregelen: HIER

Premier Rutte realiseerde zich dat het opnieuw harde maatregelen zijn, maar die zijn nodig, zo zei de minister-president, om het virus voor te blijven. Mensen moeten weer 100% thuis gaan werken, in de grote steden wordt van winkelend publiek gevraagd om mondkapjes te gebruiken en ook de groepsgrootte wordt binnen beperkt tot 30 en in de buitenlucht tot 40 personen.

Meer DenD