Draak Michel Perridon kookt over bij decadent tripje ondernemers

Michel Perridon
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De bekende ondernemer Michel Perridon, een van de ‘draken’ in het tv-programma Dragons’ Den, heeft zijn voorzitterschap ingeleverd na een heftig jubileumreisje van de ondernemersclub Made in Holland.

Reden? De leden van het clubje zouden zich ongelooflijk gestoord hebben aan het onhebbelijke gedrag van Perridon, zo meldt Quote. Tijdens het 5-daagse tripje leer je elkaar uiteraard beter kennen en dat was meteen de reden voor grote ergernis bij de prominente leden.

Na zes jaar voorzitterschap betekende dat het einde voor Perridon, die aan het begin van het decadente reisje langs de Côte d”Azur naar Barcelona zelfs nog in het zonnetje werd gezet en overladen met cadeau’s, als dank voor inspanningen als voorzitter. Volgens het zakenblad zou het gaat om manchetknopen uit de VOC-tijd en een gorillabeeldje. Quote citeert een anonieme deelnemer die Perridon bestempelt als narcist.

Incident in Spanje

Aan het slot van het reisje kookte de melk bij Perridon, die zijn geld verdiende met de verkoop van zijn bedrijf Trust, helemaal over tijdens het laatste diner in Barcelona. In het restaurant Vellisima, notabene een etablissement van een van de clubleden, gedroeg hij zich onhebbelijk in de richting van de bediening.

Het is niet de eerste keer dat de eigenzinnige Rotterdammer die zijn bekendheid ontleent aan zijn tv-klusje negatief opvalt. Eerder werd hij uit een vliegtuig gezet vanwege zijn gedrag omdat hij geen mondkapje wilde voordoen.

Weg als voorzitter

De 59-jarige Perridon gaat, zo wordt gezegd in een verklaring van het bestuur (zo meldt Quote), aan zichzelf gaan werken. Het voorzitterschap van het ondernemersclubje is hij echter kwijt. De nieuwe voorzitter is Pieter Schoen, ook een de ‘draken’ uit hetzelfde WNL-programma. Hij bouwde zijn rijkdom op uit de verkoop van de Nederlandse Energie Maatschappij.

Perridon verhuist per 1 oktober naar Dubai, waar het druk wordt met Nederlanders want Gordon maar ook minister van Financiën Jan Kees de Jager verblijven er inmiddels. Voetballer Robin van Persie kocht de Rotterdamse villa van Perridon voor €6,5 miljoen.

Nieuwe Donald Trump

De zakenman heeft wel al een ander klusje: hij stapt in de voetsporen van Donald Trump en wordt presentator van The Apprentice. Het bekende format (‘je bent ontslagen’) met bekende Nederlanders wordt in de toekomst uitgezonden door Videoland.

Tags

DONALD TRUMPDRAGONS DENDUBAIGORDONJAN KEES DE JAGERMICHEL PERRIDONPIETER SCHOENQUOTEVIDEOLANDWNL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck