Drama voor Jan de Hoop

Jan de Hoop
Door: Tanja Brouwer
05-11-2019

Het nieuwe programma op RTL 5, Jan Houdt Hoop, blijkt een drama te zijn. Daarom is er besloten de show al na één aflevering van de buis gehaald.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onderuit

In de show vraagt Jan de Hoop vragen aan jongeren, die volgens velen vrij makkelijk zijn. Zo vroeg de nieuwslezer ‘Aan hoeveel landen grenst het drielandenpunt’. Dat wisten de kandidaten niet, en ook andere vrij makkelijke vragen konden ze niet goed beantwoorden. De nieuwslezer, die al meer dan 30 jaar duizenden kijkers trekt, ging volgens kijkers maar ook volgens zichzelf en RTL-baas Peter van der Vorst flink onderuit.

Jan liet in de week na de show weten dat hij niet blij was met het resultaat en dat hij dat ook meteen communiceerde met Peter van der Vorst. Die was het met Jan eens en het programma is per direct van de buis gehaald. In plaats van Jan Houdt Hoop worden er nu herhalingen uitgezonden van Hotter Than My Daughter. Voor Jan gloort er toch nog hoop aan de horizon. Hij is namelijk in gesprek over een ander programma op prime time, waar hij wél kan laten zien wat hij kan.

 

Meer DenD