Drama voor Patricia Paay: ‘Niets meer aan te doen’

Drama voor Patricia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het zit Patricia Paay op het gebied van gezondheid de afgelopen jaren niet mee. Ze lag maar liefst drie maanden in het ziekenhuis vanwege een bacteriële infectie aan haar heup. Omdat ze te laat aan de bel trok, heeft de infectie dramatische gevolgen voor haar. ,,Ik ben niet meer de persoon die ik ooit was. En ik word ook nooit meer de oude.”

Kort nadat Patricia een nieuwe heup had gekregen, viel ze van de trap waarbij ze haar bovenbeek brak. Het moment dat ze zich in de spiegel voor het eerst in een rolstoel zag zitten, vergeet ze nooit meer. Ze is keihard gaan knokken om weer te kunnen lopen en dat lukte. Helaas sloeg niet veel later opnieuw het noodlot toe: Patricia belandde in het ziekenhuis vanwege een bacteriële infectie aan haar heup. Drie maanden lang lag ze in een zorghotel.

‘Ik word nooit meer de oude’

,,De bacterie heeft een enorme hap uit mijn heup weggevreten. En daar is niets meer aan te doen”, vertelt Patricia aan Story. Omdat ze te laat naar de dokter is gegaan, heeft de infectie grote gevolgen voor de rest van haar leven. ,,Ik ben niet meer de persoon die ik ooit was. En ik word ook nooit meer de oude.”

‘Erg moeilijk’

Het accepteren van de nieuwe realiteit wil Patricia nog niet lukken. ,,Ik heb het er erg moeilijk mee. Ik mag bijvoorbeeld geen hakken meer dragen, terwijl ik daar altijd dol op ben geweest. Ik heb altijd veel gesport, was gek op skiën en schaatsen. Dat kan ik nu niet meer. Dat heeft weer tot gevolg dat ik op mijn eten moet letten, anders word ik te dik.”

Verbloemen

Patricia kreeg van haar arts te horen dat het een wonder is dat ze een manier heeft gevonden om een beetje normaal te lopen. ,,Ik heb trucjes gevonden om het allemaal enigszins te verbloemen. Maar ik zal moeten accepteren dat dit voor de rest van mijn leven is.”

Tags

DRAMAPATRICIA PAAY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck