Drama voor Peter Gillis: ‘Onderzoek naar misbruik vergunning zet streep door camping’

Drama voor Peter Gillis
Door: Charlotte Wijnen
21-09-2022

Peter Gillis heeft opnieuw een flinke tik gekregen van een gemeente. Zijn vakantiepark Den Driesch, die hij vorig jaar november kocht, blijft gesloten. Er wordt geen vergunning verleend omdat er een risico is dat Peter die vergunning misbruikt voor criminele doeleinden.

Gillis kocht in november vorig jaar camping Den Driesch en opende die zonder een exploitatievergunning aan te vragen. De burgemeester sloot de camping, waarna de vergunning alsnog werd aangevraagd. De gemeente stelde een zogenoemd BIBOB-onderzoek in, waarna besloten werd geen vergunning te verlenen.

Criminele activiteiten?

De wet BIBOB (Bevordering integriteitsbeoordeling door het openbaar bestuur) is ingesteld om te voorkomen dat een afgegeven vergunning wordt misbruikt voor criminele activiteiten. Bij een BIOBOB-aanvraag wordt er onderzocht of de persoon in kwestie betrouwbaar is. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat diegene verdacht wordt van betrokkenheid bij criminele activiteiten, wordt de vergunning niet verleend.

In de clinch met meerdere gemeentes

Gillis kwam de afgelopen tijd vaker negatief in het nieuws, en zijn imperium lijkt steeds meer te wankelen. Al eerder bleek dat Gillis verschillende regels aan zijn laars lapt en het blijft klachten regenen op zijn vakantieparken. Ook ligt hij momenteel in de clinch met andere gemeentes. Onder andere met de gemeente Peel en Maas vanwege een boete van 1 miljoen euro voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten.

Mishandeling

Daarbovenop werd de Massa is Kassa-ster eind mei gearresteerd op zijn vakantiepark in Ommel, omdat hij zijn vriendin Nicol zou hebben mishandeld. Peter zou Nicol in haar rug en neus hebben gebeten, tegen de muur hebben geduwd, in haar borsten hebben geknepen en aan haar oor, armen en haren hebben getrokken.

Meer DenD