Drie jaar cel geëist tegen Ali B: dreun voor ex-rapper

Zware eis tegen Ali B vanwege aanranding en verkrachting.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend drie jaar cel geëist in de rechtszaak tegen Ali B. De voormalige rapper, die in de veronderstelling is dat hij zou wegkomen zonder straf, wordt verdacht van aanranding en verkrachting bij drie vrouwen in 2014 en 2018.

De officier van Justitie stelde dat er bij Ali B sprake was van een ‘hardnekkig patroon’ van seksueel grensoverschrijdend gedrag en dat dit ook bewezen is. Ali B ziet zichzelf ziet als slachtoffer van een veranderde normen in de samenleving.

Geen wroeging

Bovendien verweet de Officier van Justitie Ali B dat hij geen enkele wroeging heeft getoond ten aanzien van de slachtoffers en dat hij alleen maar zijn eigen hachje wil redden. Ook zijn positie in de entertainmentindustrie, onder andere als coach bij talentenshow The Voice, speelt mee. Zijn eigen vrouw noemde Ali in een afgeluisterd telefoongesprek ‘ziek en manipulatief en een seksverslaafde pathologische leugenaar die hulp weigert’.

Volgens de officier in zijn requisitoir had Ali last van ‘opdringerige seksuele driften’. Hij stond bekend als ‘een aimabel’ persoon, maar maakte daar misbruik van in zijn gedrag jegens vrouwen. Zo is volgens het Openbaar Ministerie het bewijs geleverd dat Ali B de zangeres Ellen ten Damme heeft verkracht. Ali B kwam destijds tijdens televisieopnames in Marokko naakt haar slaapkamer in en zou tot twee keer toe kort bij haar zijn binnengedrongen.

Harde dreun

Voor Ali B en zijn advocaten is de strafeis een harde dreun. Hij had juist uitgezien naar de dag dat hij zijn kant van het verhaal kon vertellen.

De komende uren krijgt de Haarlemse de rechtbank de verdediging van Ali B te horen. Verwacht wordt dat het advocatenteam minimaal drie uur daarvoor nodig heeft. Ali B is zich van geen schuld bewust en herinnert de momenten zich meer nauwelijks. Ook het OM stelt dat de strafbare feiten verder in het verleden liggen, maar benoemt ook dat Ali B niet wilde meewerken aan gesprekken met de Reclassering.

Tags

ALI BSTRAFEIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck