Drie steden vallen af in race om songfestival

Door: DitjesDatjes
12-07-2019

HILVERSUM – Het aantal steden dat in de race is voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival wordt volgende week verkleind van vijf naar twee. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving hierover van de NOS.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De komende dagen vallen er drie kanshebbers af. Dat er al een keuze zou zijn gemaakt, klopt volgens de zegsman niet. Wanneer bekend wordt welke steden niet meer in de race zijn, kon hij nog niet zeggen.

Woensdag dienden de vijf steden hun bidbooks in bij de selectiecommissie. Het gaat om Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Den Bosch en Arnhem. De bidbooks werden direct na ontvangst onder de loep genomen. Volgens uitvoerend producent Sietse Bakker was er geen tijd te verliezen.

De selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS controleert nu of de steden aan alle gestelde eisen voor het organiseren van het songfestival kunnen voldoen. Het gaat onder meer om de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie en bereikbaarheid. De commissie verwacht half augustus bekend te kunnen maken welke stad het songfestival mag organiseren.

Aanvankelijk hadden negen steden hun belangstelling getoond, maar de afgelopen tijd trokken Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag en Breda zich terug.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD