Drie verdachten Heerenveen verdacht van poging tot doodslag

Door:
06-07-2022

HEERENVEEN (ANP) – De politie heeft dinsdag tijdens de boerenprotestactie langs snelweg A32 bij Heerenveen drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot doodslag, maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

Het zijn een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland, een 34-jarige man en een 16-jarige jongen die beiden uit Heerenveen komen. Het drietal zit nog vast.

Het OM doet onderzoek naar de feiten en omstandigheden en de gedragingen van de mannen. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek besluit de officier of de verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die over verlenging van hun voorarrest kan beslissen.

Tijdens de protestactie heeft de politie geschoten. Een trekker van de 16-jarige jongen uit Heerenveen werd daarbij door een kogel geraakt. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het vuurwapengebruik. “In dat onderzoek worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie niet vooruit lopen. Wij vragen een ieder dat ook niet te doen.”

 

ANP

 

 

Meer DenD