Dries Roelvink ‘houdt zijn hart vast’ voor ‘verslaggever’ Dave

Dries Roelvink
Door: Eva Steins
26-01-2021

Dries Roelvink is flink geschrokken van de ‘carrièreswitch’ van zijn oudste zoon Dave. Die besloot tijdens de rellen in Amsterdam op te treden als een ‘verslaggever’ en printte zelfs valse politieperskaarten uit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dave kwam flink onder vuur te liggen nadat hij tot twee keer toe de coronarellen in Amsterdam vastlegde. Hij hield hierbij zijn Instagram volgers op de hoogte en liet hen weten ‘het eerlijkste nieuws van Nederland’ uit te zenden. Dave kreeg als vervolg op de valse perskaarten bijna een aangifte aan zijn broek, die op het laatste moment toch werd ingetrokken door journalistenvakbond NVJ.

Tevreden

Tijd voor vader Dries om in te grijpen dus. Die onthult dat hij zijn zoon ‘altijd een beetje in de gaten heeft moeten houden’.

,,Hoewel ik de laatste maanden eigenlijk nog redelijk tevreden over hem was. Hij woont samen, hij draait niet meer, er wordt geen alcohol meer gedronken, hij was goed aan het sporten, hij kwam dichtbij mij wonen dus dat vond ik ook wel prettig. Alleen ik schrok natuurlijk ook wel vorige week zondag”, aldus de zanger dinsdagochtend op Radio Veronica.

Volgers

Volgens Dries wordt Dave vooral gestimuleerd door zijn Instagram volgers.

,,Er keken opeens al 25.000 mensen mee en die zeggen dan allemaal tegen hem ‘Dave ga dichterbij en laat zien wat er gebeurt’. Toen begon ik natuurlijk ook berichtjes te sturen van ‘kijk je wel uit?’. Volgens hem was dat zo succesvol op Instagram, dat hij zei ‘als dat zondag weer gebeurt, dan ga ik weer’.”

Het feit dat Dave bijna een aangifte tegen hem had ligt bij Dries niet lekker.

,,Dat heeft hij gelukkig terug kunnen draaien. Maar, ik houd altijd m’n hart vast met hem.”

Kwaad werd Dries niet, in tegenstelling tot vorig jaar toen Dave een Lamborghini in de prak reed. ,,Maar of dat veel helpt weet ik niet. Hij is 26 en ik houd hem in de gaten, maar ik kan hem niet meer helemaal sturen naar mijn wensen.” Dries denkt niet dat er ergens iets is ‘misgegaan’ bij zijn zoon. ,,Het is een lieve jongen. Hij is goed met oudjes, kinderen, dieren. Je kan op hem bouwen, hij heeft alleen een randje.”

LEES OOK:

Dave Roelvink verwijdert valse beelden en ontloopt aangifte

Meer DenD