Dries Roelvink haalt uit: ‘Martien heeft geen verstand van wijn’

Dries haalt uit naar Martien
Door: Charlotte Wijnen
17-08-2022

Wijnen, wijnen, wijnen: als er iemand van wijn houdt, dan is het Martien Meiland wel. Maar volgens Dries Roelvink is Martien helemaal geen wijnkenner. ,,Hij heeft er geen verstand van!”

Dries Roelvink is een echte wijnliefhebber en neemt graag de tijd om wijn te proeven. Toen de zanger tijdens de familievakantie in Marbella de wijnen in een restaurant keurde, besloot Donny het te filmen. De video’s zorgden voor een hoop hilariteit en Dries werd door duizenden fans op TikTok ge├»miteerd.

Wijntje keuren

Eerst neemt Dries rustig een slok water, dan walst hij met de wijn, inspecteert de fles en nipt van de wijn. Hij sluit zijn ogen en geeft de ober een hand ter goedkeuring. Op die manier keurt de zanger al dertig jaar wijn.

,,Drie weken geleden waren we met het hele gezin in Marbella en toen was ik ook weer een wijntje aan het keuren. Donny was erbij en zei: ‘Pa, schiet nou eens op. Je laat die ober zo lang wachten”’, vertelt Dries in gesprek met De Telegraaf.

Donny besloot er een video van te maken die viral ging. ,,Ik dacht meteen al: misschien moeten we er een eigen nummer onderzetten.” Het nummer ‘Fantastico’ is deze week uitgebracht en is nu al een grote hit.

‘Martien heeft totaal geen wijnkennis’

Maar de familie Roelvink is niet de enige familie die van wijnen houdt. De Meilandjes werden enorm populair met hun favoriete lijfspreuk ‘Wijnen, wijnen, wijnen’ en brachten zelfs hun eigen wijn op de markt. Die flessen gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Heeft Dries niet stiekem een beetje afgekeken bij Martien?

,,Nou ik kan hem wel iets uitleggen over wijn. Die man die drinkt maar, maar heeft er totaal geen verstand van”, sneert Dries. ,,Hij vindt alles lekker en heeft totaal geen wijnkennis.”

Daarom zou Dries graag eens bij Martien langskomen om hem wat kennis bij te brengen. ,,Ik zou best met hem een gesprekje willen voeren en misschien dat hij dan in de toekomst betere wijnen gaat drinken.”

Meer DenD