Dries Roelvink over zoon Donny: ‘Mijn angst is nog niet weg’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De wereld van de familie Roelvink staat volledig op zijn kop sinds Donny de diagnose teelbalkanker kreeg. Hoewel Donny succesvol is geopereerd, maakt vader Dries zich nog steeds zorgen. ,,Mijn angst is nog steeds niet weg.”

Donny en zijn broer Dave stonden vorige week plotseling op de stoep bij vader Dries om het slechte nieuws te brengen. ,,Ik stond onder de douche en ze zeiden dat ik me beter kon aankleden”, vertelt Dries in gesprek met weekblad Story. ,,Ze keken me heel vreemd aan en ik had echt geen idee wat er aan de hand was. Totdat Donny ineens begon te praten.”

Gehuild

Toen Donny vertelde dat hij de diagnose teelbalkanker heeft gekregen, zakte de grond onder de voeten van Dries vandaan. ,,Dat voelde ik letterlijk. Alsof de grond verdween. Ik zakte door mijn knieën en moest enorm huilen. Met zijn drietjes hebben we gehuild.”

Geen uitzaaiingen

Vervolgens kwam het telefoontje van de arts dat Donny de volgende ochtend terecht kon voor een uitgebreide bodyscan. Gelukkig bleek uit de scan dat er geen uitzaaiingen waren. ,,Dat was een opluchting, al blijf ik kanker met de dood associëren. Het is zo’n rotziekte. Ook na het gesprek met de arts, waar ik later die dag bij was, blijf ik toch een gespannen gevoel houden.”

‘We hopen dat chemo niet nodig is’

Een dag voor de 25e verjaardag van Donny stond de operatie gepland. ,,Ze hadden de hele tumor weg kunnen snijden. Maar de arts zei ook dat ze de tumor op kweek moesten zetten”, legt Dries uit. ,,Alleen zo kunnen ze erachter komen of het een agressieve vorm van kanker is. Als dat zo is, adviseren ze een preventieve chemokuur. Donny heeft al aangegeven dat hij dat wil, mocht dat nodig zijn. Maar we hopen natuurlijk allemaal dat dat niet nodig zal zijn.”

Tags

DONNY ROELVINKDRIES ROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck