Droom Donny Roelvink valt in duigen

Droom Donny spat uiteen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Donny Roelvink kreeg een maand geleden de diagnose teelbalkanker en werd direct geopereerd. En of dat nog niet heftig genoeg was, kreeg Donny daarna nóg een klap te verwerken.

In de talkshow ‘Renze op Zondag’ vertelt Donny over de diagnose. Hij vertelt dat hij er zelf achter kwam dat er iets niet goed zat. ,,Ik had last, alsof ik daar getrapt was. Maar die pijn verdween ook weer. Toen het later toch weer terugkwam, heb ik naar mijn lichaam geluisterd en ben ik naar de dokter gegaan. De dokter voelde en zei: ‘dit voelt niet goed.”’

Alarmbellen

Om de kans op terugkeer van de ziekte zo klein mogelijk te maken, koos Donny ervoor om zijn teelbal geheel te laten verwijderen. Maar daarmee zette hij zijn grootste wens wel op het spel. ,,Er gingen meteen alarmbellen rinkelen over mijn vruchtbaarheid. Het is een hele grote wens van mij om papa te worden. Het kan nog, maar dat zal wel iets lastiger worden.”

‘Droom valt in duigen’

Voordat Donny de operatie onderging, kreeg hij wel de kans om zijn zaad in te vriezen. Maar toen kreeg Donny nóg een klap te verwerken; het zaad dat hij had ingeleverd was niet bruikbaar. ,,Het zaad dat ik had ingeleverd was niet bruikbaar. Ik kreeg ook nog te horen dat ik niet heel erg sterk zaad heb.” Dat nieuws viel Donny ontzettend zwaar. ,,Ik heb het er heel erg moeilijk mee gehad. Je krijgt te horen dat je kanker hebt en je droom valt in duigen.”

Operatie

De operatie die Donny onderging om één van zijn ballen te laten verwijderen, verliep volgens hem gelukkig goed. De tumor van 4 bij 4 centimeter op zijn verwijderde testikel is getest en daar kwam een minder agressieve vorm van teelbalkanker uit.

Tags

DONNY ROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck