Droom schaatskoningin Lindsay van Zundert komt uit

Lindsay van Zundert krijgt haar zin
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Kunstschaatster Lindsay van Zundert gaat bij de openingsplechtigheid van de Olympische Spelen in Beijing samen met Kjeld Nuis de Nederlandse vlag dragen. In het interview in het januari-nummer van Ditjes & Datjes (DenD) sprak ze die wens al uit in een exclusief interview. Nu blijkt dat de opa van de sportster haar op dit idee heeft gebracht.

Op de laatste dag van 2021 kreeg Lindsay het te horen dat ze uitverkoren was. Ze was door het dolle heen. Van Zundert: ,,Ik ben de jongste deelnemer en zie dit als een enorme eer”.

In DenD vertelt de 16-jarige Linsey over haar passie het kunstschaatsen: „Ik heb qua school en schoolreisjes veel moeten missen. Ook het afspreken met vriendinnen was moeilijk. Maar ik heb er heel veel moois voor teruggekregen. Ik ben zes keer per jaar in het buitenland en heb al heel veel van de wereld mogen zien.”

Lindsay raakte op jonge leeftijd gefascineerd door het schaatsen. Dat gebeurde in de Winter Efteling. „Ik wilde alleen maar schaatsen op het kunstijsbaantje. Op mijn zevende verjaardag kreeg ik daarna een proefles cadeau en zo is mijn passie begonnen.” 

Dankzij de Stichting Kunstrijden Nederland, opgericht door oud schaatskampioen Joan Haanappel, op om jonge schaatstalenten te helpen hun dromen waar te maken. Joan vindt het onverteerbaar als „hun schaatswens strandt door gebrek aan geld, povere trainingsfaciliteiten en matige begeleiding.”
De stichting, waarvan Sjoukje Dijkstra medebestuurslid is, krijgt steun van de Sylvia Tóth Charity Stichting en van De Uithof in Den Haag.

Wie het complete interview wil lezen, kan DenD gratis ophalen bij alle supermarkten van Dirk van den Broek en bij de slijterijen van Dirck3.

Tags

Dirk van den BroekJoan HaanappelKjeld NuiskunstschaatsenLindsay van ZundertSjoukje Dijkstra

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie