Droom Sven en Naomi spat uiteen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie
Het lang geen rozengeur en maneschijn in het leven van Sven Kramer en zijn zwangere vriendin Naomi van As. De twee topsporters krijgen een bittere pil te verwerken nu hun droomboerderij, waar zij hun gezin wilden stichten, een regelrechte nachtmerrie blijkt te zijn…

Naomi stopte met haar carrière als professioneel hockeyster om haar kinderwens uit te laten komen. ,,Professioneel hockeyen én een kind krijgen, dat gaat gewoon niet samen”, zegt ze op huizensite Bekende Buren. ,,Ik dacht: als ik nog een jaar door zou gaan, wil ik me ook echt committeren en niet halverwege moeten stoppen omdat ik zwanger ben. Dat vind ik geen leuk einde, je bent dan ineens weg.”

Om die reden kochten zij en topschaatser Sven twee jaar geleden een groot stuk grond in Amstelveen, waar ook Humberto Tan en Patty Brard wonen. De koopsom bedroeg een slordige 2,1 miljoen en dat werd uit eigen middelen betaald.

Het plan was om de bestaande boerderij op het perceel tegen te vlakte te gooien en daar voor in de plaats hun droomhuis te laten verrijzen. Maar de gemeente heeft een dikke streep door die rekening gezet, nu de tekeningen van de architect niet door de commissie zijn gekomen…

Nachtmerrie

Er zijn wel een aantal gesprekken met de gemeente gevoerd, maar die lijken nog niet tot het gewenste resultaat te hebben geleid. En zo dreigt hun droom te veranderen in een regelrechte nachtmerrie. De gemeente denkt er namelijk geheel anders over.

Strijd

Zij stelde eerder: ,,het gebruik van de voormalige agrarische bedrijfswoning ten behoeve van ‘burger’ bewoning is in strijd met de agrarische bestemming en de uitbreiding van het hoofdgebouw overschrijdt de maximaal toegestane inhoudsmaat die is toegestaan voor bedrijfswoningen.”

Jaarwisseling

De bouw zit daardoor muurvast. Bekende Buren meldt dat het terrein nog altijd braak ligt en dat er geen enkel teken van bouwactiviteit is te bekennen. Hoe lang het nog duurt voordat het eerste kindje van Sven en Naomi wordt geboren, is onbekend. Gegist wordt dat de oud-hockeyprof rond de jaarwisseling is uitgerekend.

Tags

BABYDROOMHUISGEMEENTENAOMI VAN ASSVEN KRAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck