Drugssmokkelaar Masmeijer krijgt acht jaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Dat besloot een Belgische rechter vandaag.

Bananen

Door het Openbaar Ministerie van Belgie werd er zeven jaar geëist, maar hij kreeg er acht. Waarom de straf hoger is geworden is nog niet duidelijk. Ook of Masmeijer in hoger beroep gaat is niet bekend. Zelf was de presentator niet bij de uitspraak vandaag.

In 2014 werd Masmeijer aangehouden voor drugssmokkel. Hij zou op grote schaal cocaïne smokkelen via de Antwerpse haven. Er was 476 kilo drugs verstopt tussen bananen uit Zuid-Amerika. Masmeijer zei dat hij er niks mee te maken had, maar werd toch aangehouden.

Enkelband

De afgelopen jaren kreeg hij, na tien maanden in voorarrest te hebben gezeten, een enkelband om in afwachting van de rechtszaak.  In die tijd werkte Masmeijer mee aan een documentaire en boek over hem. Dit alles om het negatieve beeld dat van hem is ontstaan recht te zetten.

Masmeijer was bekend in de jaren tachtig, toen hij de Holidayshow en Dinges presenteerde. Daarna ging hij werken in de Belgische horeca.

Tags

COCAINEFRANK MASMEIJERGEVANGENISSTRAFVERDACHT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck