Druk op prins Andrew neemt toe: Joe Biden wil uitlevering aan Amerika

Druk op Andrew neemt toe
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De druk op prins Andrew neemt steeds meer toe. Joe Biden heeft gevraagd hem uit te leveren aan Amerika voor ondervraging over seksueel misbruik.

Zeldzame verklaring Joe Biden

Het kantoor van president Joe Biden legde een zeldzame verklaring af over beweringen van frustratie van de tegenwerking van Andrew. Dat meldt The Sun.

Amerikaanse aanklagers, die Epsteins’ zaak aan het ontrafelen zijn, beschuldigden Andrew vorig jaar ervan niet mee te willen werken. De prins zou zich verzet hebben tegen benaderingen om mee te werken aan strafrechtelijk onderzoek naar Jeffrey Epstein en zijn vermeende mede-samenzweerders.

Medewerking Andrew afdwingen

De aanklagers willen dat Groot-Brittannië het delen van bewijsmateriaal opnieuw bevestigt. Het ministerie van Justitie stuurde vorig jaar een verzoek naar het ministerie van Buitenlandse Zaken om Andrews medewerking af te dwingen. Andrew zou een ‘belanghebbende’ zijn in de Epstein-zaak. Hij wordt minstens als een getuige beschouwd.

Virginia Giuffre

Prins Andrew wordt ook nog beschuldigd van seksueel misbruik door Virginia Giuffre. Andrew ontkent alle aantijgingen van Giuffre, die claimt dat de prins haar ongeveer twintig jaar geleden zou hebben misbruikt toen zij nog een tiener was.

Hij zegt ‘geen herinnering’ te hebben aan de ontmoeting met de vrouw, terwijl er wel foto’s zijn van Andrew die zijn arm om haar middel heeft. De Amerikaanse heeft hem begin deze maand wel aangeklaagd wegens verkrachting.

Tags

JEFFREY EPSTEINJOE BIDENPRINS ANDREW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck