Drukke dag Floor Jansen: tweemaal Pinkpop binnen paar uur

Door: DitjesDatjes
17-06-2022

Floor Jansen heeft een drukke vrijdagmiddag achter de rug. De Nederlandse zangeres gaf binnen een paar uur twee concerten op de openingsdag van het festival Pinkpop.

Om 14.30 uur stond ze voor de eerste keer deze vrijdag op het podium. Ze gaf eerst een soloconcert van een klein uur. Daarna had ze pauze tot 17.30 uur.

Jansen beklom toen samen met de leden van haar IJslandse band Nightwish het podium voor een optreden van een uur. De show van de metalformatie trok veel bekijks en ondanks de hitte dansten en sprongen de fans enthousiast mee.

Willie Wartaal

Het gebeurt niet vaak dat een artiest twee optredens geeft op één dag tijdens Pinkpop. Tot nu toe is het alleen Willie Wartaal gelukt. In 2015 stond hij eerst met Doppelgang op het podium. Niet veel later was hij te zien met De Jeugd van Tegenwoordig.

De Nederlandse band De Staat heeft ook eens tweemaal opgetreden op één editie van Pinkpop. Dat gebeurde in 2016. Na hun eigen optreden gaf De Staat een dag later weer een concert als invaller voor Ghost. Die band moest op het allerlaatste moment verstek laten gaan vanwege stemproblemen bij de zanger.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD