Dua Lipa wordt ambassadeur van thuisland Kosovo

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Dua Lipa is ambassadeur van Kosovo, het thuisland van haar ouders, geworden. Vjosa Osmani, de president van het door ongeveer de helft van alle naties erkende land, prijst de zangeres voor haar positie als “rolmodel voor veel meisjes en vrouwen op de wereld”.

Op Instagram deelt Dua Lipa een foto met de president en een afdruk van de brief waarin de president de zangeres prijst en bedankt. “Het is een eer en een privilege om mijn land zo te vertegenwoordigen over de hele wereld en om te zien dat we iets kunnen veranderen”, schrijft de 26-jarige Lipa. Haar ouders zijn Albanees en ontvluchtten Kosovo in de jaren 90.

Op de foto’s is te zien hoe Lipa een speciale medaille krijgt. “Naast je muzikale talent heb je zo veel voor de mensen van Kosovo gedaan. Jouw manier van aandacht vragen voor Kosovo is ongeëvenaard en van onschatbare waarde.”

Lang was Kosovo onderdeel van Joegoslavië en later Servië, maar in 2008 riep Kosovo zelf de onafhankelijkheid uit. Landen als Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben die zelfstandigheid erkend, maar nog lang niet alle landen hebben dat gedaan. “De jeugd van Kosovo verdient het om vrij te kunnen reizen, een visum te krijgen en groot te dromen”, sluit Lipa haar verhaal af.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie