Dubbelganger kwelt Hans van Willigenburg

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Hans van Willigenburg komt al een tijd niet meer op televisie en was vijf jaar geleden voor het laatst te horen in zijn programma op Radio Noord-Holland. Na zijn pensioen kwam de 76-jarige Koffietijd-presentator vaker ter sprake bij zijn oud-collega’s dan hij wilde. Zijn naam verscheen namelijk onder haatbrieven gericht aan collega’s.

Naam

In de media verschenen columns en recensies met de naam ‘Hans van Willigenburg’ eronder. Gelijk werd aangenomen dat om dé Hans van Willigenburg gaat, maar dat bleek niet waar te zijn. Het ging enkel om een naamgenoot. Toch heeft hij veel last gehad van de ‘dubbelganger’.

De teksten bleken geschreven te zijn door een boze journalist. ,,Het is heel vervelend, want iedereen denkt dat ik dat ben”, vertelt Hans. ,,Mijn naam komt weinig voor en het zijn behoorlijk slecht geschreven stukken. Vaak gaat het over mijn collega’s. Die moet ik dan bellen om te zeggen dat ik niet de schrijver ben.”

Hans dacht na over een oplossing, en wilde dat de journalist zijn naam ieder geval onder de brieven iets zou aanpassen. Maar dan stemde de man niet mee in.

Relatie

Op dit moment woont Hans alleen, en vindt hij het leven wel mooi geweest. ,,Mijn tijd is geweest. Ik heb niets nieuws meer te vertellen. Het gaat goed met me”, zegt hij tegen weekblad Story. Aan een nieuwe partner heeft hij ook geen behoefte. ,,Ik ben geen caféganger, dus kom niet zo snel nieuwe mensen tegen. En internetdaten is niets voor mij. Alleen de gedachte al dat je naar een site gaat met het doel een partner te vinden. Zoiets moet spontaan gaan.”

 

Tags

BRIEVENDUBBELGANGERHANS VAN WILLIGENBURGKOFFIETIJDNAAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck