Duitse ‘moordenaar’ nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann

Maddie McCann
Door: DitjesenDatjes
04-06-2020

De Britse en de Duitse politie hebben naar eigen zeggen een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt in de vermissingszaak van Madeleine McCann. Een Duitse man wordt nu verdacht voor het ontvoeren van het destijds driejarige meisje.

Verdacht telefoongesprek

Het gaat om een 43-jarige Duitser die op dit moment al in de gevangenis zit omdat hij er op dit moment van verdacht wordt een moord gepleegd te hebben. Ook zou de man al meerdere veroordelingen hebben gehad voor seksuele misdrijven. De Duitser zou in 2007, toen de ontvoering plaatsvond, dicht in de buurt zijn geweest van de plaats waar Maddie en haar ouders op vakantie waren. Volgens onderzoek blijkt dat de man iets meer dan een uur voor de verdwijning een telefoongesprek heeft gevoerd die langer duurde dan een half uur. Wat er in dat gesprek is gezegd, hebben ze niet kunnen achterhalen.

Oproep

,,Misschien weet u iets of bent u op de hoogte van sommige dingen die hij heeft gedaan. Of misschien heeft hij u in vertrouwen verteld over de verdwijning van Madeleine”, zegt een Britse rechercheur, die iedereen die destijds in de buurt van het Portugese Praia da Luz was oproept om nog eens terug te denken aan eventuele verdachte situaties en mensen. Daarnaast roept hij ook eventuele medeplichtigen op: ,,Er zijn meer dan dertien jaren verstreken en uw loyaliteit kan zijn veranderd. Deze persoon zit in de gevangenis, dus het is tijd om naar voren te komen

Het is inmiddels ruim dertien jaar geleden dat Maddie werd ontvoerd uit de hotelkamer van de vakantiewoning in de Ocean Club. Sindsdien is er niets van haar vernomen.

Meer DenD