Duitse politie: recordaantal deelnemers bij Nederlandse fanwalk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

DORTMUND (ANP) – De Duitse autoriteiten denken dat een recordaantal van 100.000 mensen op de been is bij de Nederlandse fanwalk in Dortmund. “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt in Dortmund”, meldt de plaatselijke politie in de stad. Die laat ook weten dat de eerste deelnemers aan de fanwalk na ongeveer een uur arriveerden bij het stadion. De stoet vertrok rond 16.30 uur.

De politie spreekt dus van een record in Dortmund, het gaat niet om een totaalrecord van EK’s. De KNVB weet te melden dat er in 2008 meer mensen meededen aan de fanwalk die voorafging aan de EK-wedstrijd van Oranje tegen Rusland, in het Zwitserse Basel. Dat waren er toen zo’n 120.000. Maar Dortmund is “een goeie tweede plaats”, aldus de woordvoerder, die zelf ook in Dortmund is. “De sfeer is prima, iedereen is blij en vrolijk.”

Oranje speelt in de Duitse stad woensdagavond tegen Engeland. De plaatselijke politie doet via sociale media oproepen om geen “pyrotechniek”, zoals fakkels, af te steken. Dat gebeurt volgens een woordvoerder om de buitenlandse supporters erop te attenderen dat zoiets niet is toegestaan in Duitsland. Er zijn nog geen meldingen van incidenten die hebben geleid tot aanhoudingen, al was er volgens de politie wel sprake van een confrontatie tussen Nederlandse en Engelse supporters bij een bar.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck